Valikko Sulje

Toimihenkilöksi näyttelyyn

Näyttelyissämme tarvitaan aina useita sihteerejä ja assistentteja. Toimihenkilöksi voi ilmoittautua kuka tahansa, eikä siihen vaadita aiempaa kokemusta kaneista, jyrsijöistä tai näyttelyistä (luukuunottamatta kanien assistenttia, jonka tulee osata käsitellä kaneja). Toimihenkilön tulee olla valmis sitoutumaan tehtävään kyseisen eläinlajin arvostelun ajaksi.

OSJH tarjoaa sihteereille ja assistenteille ruuan sekä kahvia/teetä. Sihteereinä ja assistentteina olleet, jotka auttavat lisäksi aamun näyttelytalkoissa ja/tai loppusiivouksessa, saavat ilmaislipukkeen, joka oikeuttaa yhteen ilmaiseen ilmoittautumiseen OSJH:n näyttelyihin. Ilmaislipukkeen voi pyytää päivän päätteeksi joltain hallituslaiselta (hallituslaiset tunnistaa OSJH:n viininpunaisista virkaliiveistä).

Sihteeriksi tai assistentiksi ilmoittaudutaan sähköpostitse nayttelyvastaava(a)osjh.net

Sihteeri

Sihteerinä voi toimia kuka tahansa, joka osaa kirjoittaa selkeällä käsialalla.

Sihteeri kirjoittaa tuomarin sanelusta arvostelukaavakkeen, laskee mahdolliset pisteet (kaneilla ja marsuilla), kirjoittaa selkeällä käsialalla tulosluettelon ja auttaa tuomaria palkintojen jaossa. Sihteeri ei saa häiritä tuomaria eikä kommentoida tämän tuomarointia.

Sihteeri noutaa aluksi ilmoittautumispöydästä kyseisen lajin jälki-ilmoittautumislaput sekä noutamatta jääneet tarralaput (joista siis ilmenee, mitkä eläimet ovat jääneet pois). Hän merkitsee tuomarin luetteloon pois jääneet eläimet ja kirjoittaa (mikäli tuomari niin haluaa) siihen jälki-ilmoittautuneiden tiedot. Sihteeri myös ohjaa ja opastaa assistentteja: kertoo poissaolijat, jälki-ilmot, missä järjestyksessä eläimet haetaan jne. Sihteeri myös tarpeen tullen neuvoo ja ohjaa yleisöä olemaan häiritsemättä tuomaria.

Assistentti

Assistentti hakee eläimet numerojärjestyksessä tuomarin pöydälle arvosteltaviksi. Pienet eläimet tuodaan omissa bokseissaan. Kanit assistentti siirtää boksista laatikkoon, jonka avulla kani kannetaan tuomarille (assistentin pitää varoa sotkemasta kanin turkkia ja koskea eläimeen mahdollisimman vähän). Arvostelun jälkeen assistentti vie eläimen takaisin ja jättää boksin päälle arvostelukaavakkeen. Marsuilla ei ole assistenttia, vaan omistajat vievät marsunsa itse tuomarin pöytään.