Sihteeriksi / assistentiksi

Näyttelyissämme tarvitaan aina useita sihteerejä ja assistentteja, ja näihin tehtäviin voi ilmoittautua kuka tahansa. Tehtävät ovat varsin helppoja, eikä niistä tarvitse olla aiempaa kokemusta jotta niihin voisi ryhtyä. Täytyy vaan olla valmis sitoutumaan tehtävän hoitamiseen kyseisen eläinlajin arvostelun ajaksi (toki sihteeri/assistentti voi tarvittaessa pyytää vaikka jotain kaveriansa toimimaan hetken tuuraajanansa). Kanien assistentin täytyy osata käsitellä kaneja. 

Sihteereinä ja assistentteinä olleet, jotka auttavat näyttelytalkoissa tai loppusiivouksessa, saavat ilmaislipukkeen, joka oikeuttaa yhteen ilmaiseen ilmoittautumiseen OSJH:n näyttelyihin. OSJH tarjoaa ruuan sihteereille ja assistenteille (pitseriasta tilattua pitsaa).

Sihteeriksi tai assistentiksi ilmoittaudutaan sähköpostitse: nayttelyvastaava(a)osjh.net

Sihteeri

Sihteeriksi käy kuka tahansa, joka osaa kirjoittaa selkeällä käsialalla.

Sihteeri kirjoittaa tuomarin sanelusta arvostelukaavakkeen, laskee mahdolliset pisteet, kirjoittaa selkeällä käsialalla tulosluettelon ja auttaa tuomaria palkintojen jaossa. Sihteeri ei saa häiritä tuomaria eikä kommentoida tämän tuomarointia.

Sihteeri noutaa aluksi ilmoittautumispöydästä kyseisen lajin jälki-ilmoittautumislaput sekä noutamatta jääneet tarralaput (joista siis ilmenee, mitkä eläimet ovat jääneet pois). Hän merkitsee tuomarin luetteloon pois jääneet eläimet ja kirjoittaa (mikäli tuomari niin haluaa) siihen jälki-ilmoittautuneiden tiedot. Sihteeri myös ohjaa ja opastaa assistentteja: kertoo poissaolijat, jälki-ilmot, missä järjestyksessä eläimet haetaan jne. Sihteeri myös tarpeen tullen neuvoo ja ohjaa yleisöä olemaan häiritsemättä tuomaria.

Assistentti

Assistentti hakee eläimet numerojärjestyksessä tuomarin pöydälle arvosteltaviksi. Pienet eläimet tuodaan omissa bokseissaan. Kanit assistentti siirtää boksista laatikkoon, jonka avulla kani kannetaan tuomarille (assistentin pitää varoa sotkemasta kanin turkkia ja koskea eläimeen mahdollisimman vähän). Arvostelun jälkeen assistentti vie eläimen takaisin ja jättää boksin päälle arvostelukaavakkeen tai antaa sen suoraan omistajan käteen. Assistentti myös ohjaa ja opastaa yleisöä ongelmatilanteissa.

Näyttelyissä on seinällä pistetaulukko, johon assistentin tulee merkitä jokaisen eläimen jälkeen sen pisteet tai arvosana, tai vähintään rasti osoittamaan, että eläin on arvosteltu. Pistetaulu auttaa yleisöä seuraamaan, mitkä eläimet ovat jo käyneet arvostelussa ja montako on vielä jäljellä.

Marsuilla ei ole assistenttia, vaan omistajat vievät marsunsa itse tuomarin pöytään.